Νότια Ιταλία και Σικελία

8ήμερη εκδρομή στην Νότια Ιταλία - Ελληνόφωνα Χωριά - Μεγάλη Ελλάδα - Σικελία

Προορισμός: Νότια Ιταλία - Ελληνόφωνα Χωριά - Μεγάλη Ελλάδα - Σικελία

For more information in English please contact us


Νότια Ιταλία - Ελληνόφωνα Χωριά - Μεγάλη Ελλάδα - Σικελία (8ήμερη εκδρομή)

Enjoy a marvellous trip to Νότια Ιταλία - Νότια Ιταλία - Ελληνόφωνα Χωριά - Μεγάλη Ελλάδα - Σικελία arranged by Zafiris Tours.

 • 1

  Αναχώρηση

  02/07/2018 1η Ημέρα : ΝΑΥΠΛΙΟ - ΠΑΤΡΑ - Συγκέντρωση και αναχώρηση για την Πάτρα. Επιβίβαση στο πλοίο, με αναχώρηση 18:00, όπου μετά από ένα σύντομο το ταξίδι, θα καταπλεύσουμε στο Μπάρι (προγραμματισμένη ώρα άφιξης 08:30 τοπική ώρα Ιταλίας). Διανυκτέρευση εν πλώ.

 • 2

  03/07/2018 2η Ημέρα ΜΠΑΡΙ - ΤΑΡΑΝΤΟ – ΜΑΤΕΡΑ - ΡΗΓΙΟ (500χλμ)

  Περιγραφή: Αποτέλεσμα εικόνας για reggio calabria bronzi di riace. Μετά την άφιξη θα αναχωρήσουμε για το Ρήγιο κάνοντας στάση στον Τάραντα. Παραθαλάσσια πόλη της Ν. Ιταλίας χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου κόλπου, στην θέση της αρχαίας Ελληνικής αποικίας της Σπάρτης. Αυτή η σημαντική πόλη της Απουλίας έχει αναπτυχθεί πάνω σε μία μικρή νησίδα στο εσωτερικό της τοπικής λιμνοθάλασσας και στις ακτές γύρω απ' αυτή. Αποτελεί έδρα της επαρχίας με πληθυσμό 201.349 κατοίκους (σύμφωνα με την απογραφή του 2001). Είναι σημαντικό εμπορικό λιμάνι και κύρια βάση του Ιταλικού ναυτικού. Συνεχίζουμε προς τα δυτικά για Ματέρα είναι μια Ιταλική πόλη της περιοχής Μπαζιλικάτα στην νότια Ιταλία. Είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας Ματέρα. Η πόλη βρίσκεται δίπλα σε ένα μικρό φαράγγι, όπου ρέει ο ποταμός Γκραβίνα. Από το 1993 τα σάσσι της Ματέρας έχουν χαρακτηριστεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.[1] Στην πόλη αυτή γυρίστηκε το 2004 η ταινία "Το πάθος του Χριστού" από τον Μελ Γκίμπσον. Η Ματέρα απέκτησε διεθνή φήμη με την αρχαία πόλη "Σάσσι ντι Ματέρα" (μου σημαίνει "οι πέτρες-σπηλιές της Ματέρα"). Τα Σάσσι της Ματέρας είναι σπίτια-σπηλιές μέσα στα βράχια τα οποία έχουν ιστορία από την προϊστορική περίοδο. Υπάρχει η υποψία ότι ίσως εκεί εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι άνθρωποι στην Ιταλία. Επόμενη πόλη το Ρήγιο (σήμερα Ρέτζιο Ντι Καλάμπρια ). Είναι η σημαντικότερη πόλη της Καλαβρίας, χτισμένη στη θέση της ομώνυμης αρχαίας ελληνικής αποικίας. Αποτελεί έδρα της επαρχίας με πληθυσμό 186.134 κάτοικους. Στο Ρέτζιο της Καλαβρίας θα θαυμάσουμε τους δύο Έλληνες πολεμιστές πού παρέδωσε στην αθανασία η σμίλη της σχολής του Φειδία. Στην επιβεβλημένη επίσκεψή μας στο μουσείο, εκτός από τα «μπρούτζινα του Ριάτσε» θα έχουμε την δυνατότητα να πάρουμε μία πρώτη γεύση από την παρουσία της Αρχαίας Ελλάδας στην περιοχή μέσα από επίσης σημαντικά εκθέματα. Διανυκτέρευση. (Grand Hotel Excelsior Reggio) ή ( Ι hotel)

 • 3

  04/07/2018 3η Ημέρα ΡΗΓΙΟ –ΜΕΣΣΗΝΑ - ΚΕΦΑΛΟΥ - ΠΑΛΕΡΜΟ (260 χλμ)

  Αναχώρηση .Θα διασχίσουμε τα θρυλικά στενά της Σκύλας και της Χάρυβδης περνώντας στη Σικελία, στη Μεσσήνη, Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας ,πρωτεύουσα της επαρχίας. Ιδρύθηκε από Έλληνες αποίκους ως Ζάγκλη και λίγο αργότερα πήρε το σημερινό της όνομα, προς τιμήν της Πελοποννησιακής Μεσσήνης. Ο πληθυσμός της πόλης ανέρχεται στους 250.000 κατοίκους ενώ μαζί με τα περίχωρα οι κάτοικοι φτάνουν τους 500.000. Θα ρίξουμε μια ματιά στην πόλη που πεισματικά διατηρείται παρά τις καταστροφές πού έχει υποστεί στο πέρασμα των αιώνων, την γενέτειρα του Αντονέλλο ντα Μεσσήνα, με το χαρακτηριστικό αστρονομικό ρολόι στο καμπαναριό του ανοικοδομημένου Ντουόμο. Συνεχίζουμε προς Παλέρμο διασχίζοντας την βόρεια πλευρά του νησιού με ενδιάμεση στάση στην χαρακτηριστική Κεφαλού, χτισμένη κάτω από έναν τεράστιο ασβεστολιθικό βράχο. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα και πιο σημαντική πόλη της Σικελίας, το Παλέρμο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο διανυκτέρευση. ( San Paolo Palace Hotel)

 • 4

  05/07/2018 4η Ημέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ

  Σήμερα θα ξεναγηθούμε στο μεσαιωνικό αλλά και μπαρόκ σε πολλά σημεία του. Το Παλέρμο ( αρχαία ελληνικά Πάνορμος) είναι πρωτεύουσα και διοικητική έδρα της αυτόνομης περιοχής της Σικελίας . Είναι κτισμένο σε μαγευτική τοποθεσία, στο βάθος μεγάλου κόλπου της ΒΔ. ακτής της Σικελίας, στους πρόποδες του βουνού Πελεγκρίνο, σε μια εύφορη κοιλάδα. Είναι σημαντική πόλη, με πανεπιστήμιο κι άλλες ανώτατες σχολές, ναύσταθμο, ναυπηγεία, βιομηχανίες μεταξουργίας καί υφαντουργίας και σπουδαίο λιμάνι με μεγάλη εμπορική κίνηση. Έχει μεγάλη ιστορία. Ήταν αποικία των Καρχηδονίων, ενώ οι Φοίνικες καί οι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν σαν σταθμό στα ταξίδια τους. Κατακτήθηκε απ' τους Ρωμαίους, τους Νορμανδούς, τους Γάλλους, τους Ισπανούς και τους Άραβες. Σώζονται ωραιότατα μνημεία, δείγματα της μακραίωνης ιστορίας της. Το παλάτι των Νορμανδών, ο Καθεδρικός, το Μονρεάλε είναι μερικά από τα πλέον σημαντικά κτίσματα. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος. Μια βόλτα στην περίφημη αγορά του Παλέρμο, θα μας δώσει την δυνατότητα να «γευτούμε» την πόλη. Διανυκτέρευση. , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. ( San Paolo Palace Hotel)

 • 5

  06/07/2018 5η Ημέρα ΠΑΛΕΡΜΟ-ΑΚΡΑΓΑΣ-ΚΑΤΑΝΙΑ (305 χλμ)

  Μετά το πρόγευμα μας θα ξεκινήσουμε για τον Ακράγαντα, το σημερινό Αγκριτζέντο, την πατρίδα του Λουίτζι Πιραντέλλο, δημιουργού του μοντέρνου Ιταλικού Θεάτρου. Το Αγκριτζέντο είναι πόλη στη νότια ακτή της Σικελίας, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Στην αρχαιότητα, ήταν γνωστή ως Ακράγας, μια από τις επιφανέστερες πόλεις της Μεγάλης Ελλάδας. Το ιστορικό κέντρο της πόλης ανήκει στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο, την «Κοιλάδα των ναών», όπου θα δούμε σημαντικούς αρχαίους ελληνικούς ναούς. Συνεχίζουμε κάνοντας μια διαδρομή που θα μας αποκαλύψει την ενδοχώρα της Σικελίας. Θα έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε την μοναδική θέα του... «εργαστηρίου του Ήφαιστου» , του «ήρεμου» ηφαίστειου, της Αίτνας. Καταλήγουμε στο ξενοδοχείο στην Κατάνη ή Κατάνια, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας , με πληθυσμό 380.000 κατοίκους, χτισμένη στους πρόποδες της Αίτνας. Ήταν αποικία που ιδρύθηκε από Χαλκιδείς από τη Νάξο της Σικελίας. Διανυκτέρευση. (Hotel Mercure Catania Excelsior)

 • 6

  07/07/2018 6η Ημέρα ΚΑΤΑΝΙΑ-ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ- TAORMINA - ΚΑΤΑΝΙΑ (180 χλμ)

  Μετά το πρωινό ξεκινάμε με μία διαδρομή από τον παραλιακό δρόμο και φτάνουμε στην σημαντική πόλη του Αρχιμήδη, αποικία των Κορινθίων, τις Συρακούσες. Οι Συρακούσες (αρχαία ελληνικά: Συρακούσαι, Λατινικά: Syracusae, Ιταλικά: Siracusa) είναι στην ανατολική ακτή της Σικελίας. Ιδρύθηκε από από Κορίνθιους και Τεγεάτες αποίκους το 734 π.Χ. Ήταν η σημαντικότερη πόλη της Μεγάλης Ελλάδας και μια από τις σπουδαιότερες αρχαίες ελληνικές πόλεις. Στον Πελοποννησιακό πόλεμο (Σικελική εκστρατεία 415-413 π.Χ.) δέχτηκαν και απέκρουσαν την επίθεση των Αθηναίων. Στη συνέχεια εξελίχθηκαν ως μια από τις ακμαιότερες, πλουσιότερες και ισχυρότερες ελληνικές πόλεις της Σικελίας μέχρι την υποδούλωσή της στους Ρωμαίους το 212 π.Χ. Ο Κικέρωνας την αποκάλεσε «Ωραιοτάτην και καταστόλιστον πόλιν». Τα εντυπωσιακά ερείπια του κέντρου της αρχαίας πόλης αποτελούν μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Θα ξεναγηθούμε στην πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τους ναούς της Αθηνάς και του Απόλλωνα την πηγή της Αρεθούσας, τον βωμό του Ιέρωνα, την Ακρόπολη των Επιπολών, το σημαντικότερο ίσως - μετά από αυτό της Επιδαύρου – αρχαίο Ελληνικό θέατρο. Επιστροφή στην Κατάνια. Διανυκτέρευση. (Hotel Mercure Catania Excelsior)

 • 7

  08/07/2018 7η Ημέρα ΚΑΤΑΝΙΑ - ΛΕΤΣΕ (χλμ 580)

  Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τις ακτές του Ιονίου. Άφιξη στο Λέτσε. Πανέμορφη πόλη ,γεμάτη ζωντάνια όλες τις ώρες , είναι η πνευματική πρωτεύουσα της Απουλίας και διακρίνεται για τα κτίρια του ιστορικού κέντρου σε στυλ μπαρόκ πράγμα που της απέδωσε και τον τίτλο «Φλωρεντία του νότου». Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση. ( hotel Delle Palme)

 • 8

  09/07/2018 8η Ημέρα : ΛΕΤΣΕ – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΛΟ – ΜΠΑΡΙ ( 180 χλμ )

  Το πρωί είναι επιβεβλημένη η επίσκεψη στα Ελληνόφωνα χωριά του Σαλέντο: Καλημέρα, Μαρτάνο, Κοριλιάνο όπου και θα έχουμε την δυνατότητα να γνωρίσουμε τον ντόπιο πολιτισμό με τις ιδιαιτερότητες του, συναντώντας εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας. Αμέσως μετά αναχωρούμε για την πόλη των Τρούλων το Αλμπερομπέλλο .Μετά από μια στάση , συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Απουλίας το Μπάρι.Αρχίζει το ταξίδι της επιστροφής. Από το Μπάρι 19:30 θα πάρουμε το πλοίο για Πάτρα με προγραμματισμένη άφιξη 13:00.

 • 9

  10/07/06/2018 9η Ημέρα ΠΑΤΡΑ - ΝΑΥΠΛΙΟ

  Άφιξη στην Πάτρα και αναχώρηση για Ναύπλιο. Τέλος εκδρομής.