Μοναστήρια Σερβίας

7ήμερη εκδρομή σε Σέρβικα Μοναστήρια από την Zafiris Tours

Προορισμός: Μοναστήρια στην Σερβία


Σέρβικα Μοναστήρια (7ήμερη Εκδρομή)

Απολαυστε μια υπέροχη εκδρομή από την Zafiris Tours και δείτε εξαιρετικά μοναστήρια της Σερβίας.

 • 1

  Αναχώρηση από Ναύπλιο

  Αναχώρηση από Ναύπλιο νωρίς το πρωί για την πόλη Nis με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη στην πόλη και τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 • 2

  Επίσκεψη στο Μοναστήρι στην πόλη του Νις

  Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για πανοραμική βόλτα στην πόλη και το πρώτο Μοναστήρι που θα επισκεφτούμε είναι το μοναστήρι Studenica ένα από τα μεγαλύτερα και πλουσιότερα σερβικά Ορθόδοξα μοναστήρια. Το μοναστήρι είναι περισσότερο γνωστό για τη συλλογή του 13ου και 14ου αιώνα, βυζαντινής τεχνοτροπίας νωπογραφία. Ιδρύθηκε το 1183 από τον Stefan Nemanja - ιδρυτή του μεσαιωνικού κράτους των Σέρβων. Τα Τείχη του καλύπτουν δύο εκκλησίες: η εκκλησία της Παναγίας, και η Εκκλησία του βασιλιά, οι οποίες χτίστηκαν με λευκό μάρμαρο. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε τα μοναστήρια Lelic, Celije και Sopocani. Το μοναστήρι Sopoćani, μια δωρεά του βασιλιά Stefan Uroš Ι της Σερβίας, χτίστηκε κατά το δεύτερο μισό του 13ου αιώνα, κοντά στην πηγή του ποταμού Raška στην περιοχή του Ρας, το κέντρο του σερβικού μεσαιωνικού κράτους. Ο ναός Θεωρείται έργο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ήταν αφιερωμένος στην Αγία Τριάδα και ολοκληρώθηκε γύρω στο 1265, με εσωτερική διακόσμηση λίγο αργότερα. Ο Αρχιεπίσκοπος Σάββας ΙΙ, ο οποίος έγινε ο επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας το 1263, παρουσιάζεται στην πομπή των αρχιεπισκόπων στην περιοχή του βωμού. Οι τοιχογραφίες του Sopoćani θεωρούνται από ορισμένους εμπειρογνώμονες στη σερβική μεσαιωνική τέχνη ως το πιο όμορφο έργο της εν λόγω περιόδου. Στο δυτικό τοίχο του κυρίως ναού είναι η διάσημη τοιχογραφία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Τον 16ο αιώνα οι μοναχοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν προσωρινά το μοναστήρι σε αρκετές περιπτώσεις λόγω της απειλής των Οθωμανών. Τέλος, κατά τη διάρκεια μιας από τις επιδρομές το 1689 οι Οθωμανοί Τούρκοι έβαλαν φωτιά στο μοναστήρι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 • 3

  Nis και Vrnjacka Banja

  Αφού πάρουμε το πρωινό θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην πόλη Nis, και στην συνέχεια αναχωρούμε για την VRNJACKA BANJA που είναι η πιο διάσημη και η πιο δημοφιλής λουτρόπολη της Σερβίας και συγχρόνως ένα πολύ ελκυστικό ψυχαγωγικό κέντρο. Βρίσκεται σε ένα μεγάλο πάρκο γεμάτο δέντρα με ιδιαίτερα γοητευτικά σπίτια. Γύρω από την περιοχή είναι προστατευμένα από την UNESCO τα μεσαιωνικά κτίρια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. δείπνο και διανυκτέρευση .

 • 4

  Επίσκεψη στο Μοναστήρι Zica & στο Βελιγράδι

  Την Τέταρτη Μέρα θα επισκεφτούμε τα μοναστήρια Ljubostinja και Zica. Το Μοναστήρι Zica, που χτίστηκε στις αρχές του 13ου αιώνα, βρίσκεται κοντά στο Κράλιεβο, στην είσοδο του φαραγγιού Ιμπάρ στην κεντρική Σερβία. Ήταν η πρώτη έδρα της Αρχιεπισκοπής της Σερβίας. Η μονή ιδρύθηκε από τον βασιλιά Stefan Prvovencani και χτίστηκε στις αρχές του 13ου αιώνα και έχρισε τον Άγιο Σάββα ως το πρώτο Πατριάρχη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας το 1219. Το μοναστήρι κάηκε σε μια επιδρομή κοντά στο τέλος του 13ου αιώνα και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε. Πολλαπλές ανακαινίσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τα τέλη του 13ου και στις αρχές του 14ου αιώνα. Οι πιο πλήρεις ανακαινίσεις ολοκληρώθηκαν κατά τη διάρκεια του βασιλιάΜιλούτιν (1282-1321). Ο Νικολάι Βελιμίροβιτς χειροτονήθηκε Επίσκοπος στο μοναστήρι Zica το 1919. Η Μονή υπέστει ζημιές κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου τις οποίες ο Επίσκοπος Nikolai ήταν σε θέση να αποκαταστήσει, λόγω της σύλληψής του εκεί το 1941. Το μοναστήρι Zica γιόρτασε την 800η επέτειό της το 2005. Στην συνέχεια περίπου πριν το μεσημέρι θα φτάσουμε στην πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι. Θα απολαύσουμε μία πανοραμική ξενάγηση στα αξιοθέατα του Βελιγραδίου γύρω από το κέντρο της πόλης: στην οδό Knez Mihailova, στο περίφημο φρούριο του Βελιγραδίου το Kalemegdan , στο παρεκκλήσι τουΑγίου Petka, στο Πατριαρχείο, θα δούμε το Εθνικό Κοινοβούλιο της Σερβίας, το Κοινοβούλιο, το Προεδρικό παλάτι της Σερβίας, το Εθνικό μουσείο της Σερβίας, το Εθνικό Θέατρο της Σερβίας, και τον μποέμ δρόμο Skadarlija ...κάτι αντίστοιχο με την δική μας Πλάκα. Το μεγαλύτερο και τελευταίο μέρος της ξενάγησης μας θα είναι στον μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό στον κόσμο τον Άγιο Σάββα στο λόφο Vracar. Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Σάββα είναι ένας ορθόδοξος ναός στο Βελιγράδι, την πρωτεύουσα της Σερβίας, καθώς και η μεγαλύτερη Ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο. Η εκκλησία είναι αφιερωμένη στον Άγιο Σάββα, ιδρυτή της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ένας σημαντικός σταθμός στη μεσαιωνική Σερβία. Είναι χτισμένος στο οροπέδιο Vracar, όπου με βάση τα ερείπια της πιστεύεται κάηκε το 1595 από τον Πασά Σινάν της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Από τη θέση του, δεσπόζει το μαγευτικό τοπίο του Βελιγραδίου, και είναι ίσως το πιο επιβλητικό κτίριο στην πόλη. Δεν είναι ένας καθεδρικός ναός με την εκκλησιαστική έννοια, δεδομένου ότι δεν είναι η έδρα του επισκόπου (η έδρα του Μητροπολίτη Βελιγραδίου είναι καθεδρικό στον ναό του Αγίου Μιχαήλ).Η εκκλησία είναι κεντρικά σχεδιασμένη, με τη μορφή ενός ελληνικού Σταυρού. Διαθέτει ένα μεγάλο κεντρικό θόλο που στηρίζεται σε τέσσερα σφαιρικά τρίγωνα και στηρίζεται σε κάθε πλευρά με ένα χαμηλότερο ημι-θόλο πάνω από μια αψίδα. Στο τέλος της μέρας μας θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο Kαι θα πάμε για φαγητό σε παραδοσιακό εστιατόριο στην πλακόστρωτη γραφική περιοχή της Skadarlija.

 • 5

  Novi Sad και το φρούριο Petrovaradin

  Μετά το πρωινό μας θα συνεχίσουμε για την βόρεια Σερβία, και θα φτάσουμε στο γραφικό Novi Sad και το φρούριο Petrovaradin. To Νόβι Σαντ, είναι η πρωτεύουσα της βόρειας αυτόνομης Σερβικής επαρχίας Βοϊβοντίνα και το διοικητικό κέντρο της. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας μετά από το Βελιγράδι. Είναι ένα μεγάλο βιομηχανικό και οικονομικό κέντρο της Σερβίας με δικό του Πανεπιστήμιο και μια από τις περιοχές με την μεγαλύτερη κατασκευαστική δραστηριότητα. H Μέρα μας θα τελειώσει με πανοραμική ξενάγηση στην πόλη του Νόβι Σαντ και στο κάστρο Πετροβαράντιν όπου γίνονται τα πιο μεγάλα και διάσημα φεστιβάλ. Στο τέλος της ημέρας θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας και στην συνέχεια θα πάμε για φαγητό σε εστιατόριο με ζωντανή παραδοσιακή μουσική στο γραφικό κέντρο της πόλης.

 • 6

  Εθνικό Πάρκο Fruska Gora, Μοναστήρια του Grgeteg, Hopovo, Jazak, Krusedol και Ravanica

  Μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε το εθνικό πάρκο Fruska Gora όπου βρίσκονται μαζεμένα τα μοναστήρια Grgeteg, Hopovo, Jazak, Krusedol και Ravanica. Το μοναστήρι Hopovo ήταν εξαιρετικό από την αφθονία του και τη θέση του. Είναι τοποθετημένο σε ένα στενό και περιβάλλεται από δασώδεις ορεινούς όγκους, Το μοναστήρι Hopovo επεσήμανε το σεβασμό και την γαλήνη. Κατεστραμμένο από τους Τούρκους στο XVI και XVII αιώνα, το Hopovo υποστηριζόταν από Ρώσους μοναχούς. Έτσι έχουν και τα λείψανα του Ρώσου μοναχού από τον IV αιώνα . Από το 1920-1943 είχε δοθεί άσυλο και στους Ρώσους μοναχούς μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση. Στην είσοδο του ναού υπάρχει και το φέρετρο της μητέρας Catharine, κοντά στην οικογένεια Romanoff. Το μοναστήρι Krusedol Ιδρύθηκε στις αρχές του XVI αιώνα από τον πρίγκιπα Djurdje Μπράνκοβιτς, και έγινε η κατοικία του επισκόπου της Srem στο XVI αιώνα, Έχει γίνει γνωστό από την κρύπτη, όπου είχαν ταφεί τα μέλη της οικογένειας του Μπράνκοβιτς, καθώς και του βασιλιά Μιλάνο Obrenovic (που πέθανε το 1901). Μετά την πυρκαγιά το 1716 τα έργα ζωγραφικής καλύφθηκαν από ένα στρώμα ελαιογραφίας την περίοδο μεταξύ 1751 και 1756, με εμφανή την επιρροή από τη ρωσική ζωγραφική και τη Δυτική μπαρόκ. Τελειώνει η όμορφη ξενάγηση μας και αναχωρούμε για την πόλη Νις όπου είχαμε διανυκτερεύσει την πρώτη μέρα. Τακτοποιούμαστε στα δωμάτια και Δείπνο.

 • 7

  Return to Nafplion

  Πρωινό και Αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ για Φαγητό. Άφιξη στο Ναύπλιο αργά το βράδυ.