Ιεροσόλυμα

6ήμερη εκδρομή στα Ιεροσόλυμα

Προορισμός: Ιεροσόλυμα


Άγιοι Τόποι (6ήμερη Εκδρομή)

Απολαύστε ένα ευχάριστο ταξίδι στους Αγίους Τόπους από την Zafiris Tours.

 • 1

  Αθήνα - πτήση προς Τελ Αβίβ

  Για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης στις 13.00, στην Πύλη Α. Πτήση με την Aegean για την Αθήνα, στις 14.45 και άφιξη στις 15.35. Για αναχωρήσεις από την Αθήνα Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθήνας στις 14.30 στην Πύλη 4. Όλοι μαζί αναχωρούμε με πτήση της Aegean προς Τελ Αβίβ στις 16.30, άφιξη στις 18.30 τοπική ώρα. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε για να προσκυνήσουμε στον Τάφο του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στο Μοναστηριακό συγκρότημα στην διπλανή Λήδα. Μετάβαση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 • 2

  Ιερουσαλήμ - Πατριαρχείο - Όρος των Ελαιών

  Μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως. Προσκύνημα στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, στην Αποκαθήλωση, στον Φρικτό Γολγοθά, στον Τόπο Ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού, καθώς και σε άλλα προσκυνήματα εντός του Ναού. Μετάβαση στο Πατριαρχείο, όπου θα μας δεχθεί η Α.Θ.Μ. Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος ο Γ. Συνεχίζουμε για τα προσκυνήματα εντός της Παλαιάς Πόλεως, μεταβαίνοντας στο Πραιτώριο, αφού διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου. Ακολουθεί η Προβατική Κολυμβήθρα και ο Οίκος Ιωακείμ & Άννης. Από την πύλη των Λεόντων μετάβαση στη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας, και στον κήπο της Γεθσημανής, όπου ο Τόπος της Προδοσίας και ο Βράχος της Αγωνίας του Κυρίου μας. Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Ολοκληρώνουμε με την μετάβαση μας, στο Όρος των Ελαιών, όπου έγινε η Ανάληψη του Κυρίου μας και στην Μικρή Γαλιλαία, εκεί που πραγματοποιήθηκε η πρώτη εμφάνισή Του στους μαθητές, μετά την Ανάσταση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο. διανυκτέρευση.

 • 3

  Άγιος Σάββας - Ιεριχώ - Ιορδάνης ποταμός - Βηθανία

  Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Ακολουθεί έπειτα το προσκύνημά μας με τοπικά ταξί στην αυστηρότερη Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Συνεχίζουμε για την Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών, στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Στη συνέχεια μετάβαση στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό μέρος που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, όπου θα τελεσθεί Αγιασμός και «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών». Αναχωρούμε για την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος (ανάβαση με τελεφερίκ με 12€), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Ολοκληρώνουμε με την μετάβασή μας στην Βηθανία, στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 • 4

  Τιβεριάδα - Γαλιλαία

  Πρωινό και αναχώρηση για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», και το Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ. Επίσκεψη στην Καπερναούμ στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας έκανε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 • 5

  Βηθλεέμ - Σιών - Ιερουσαλήμ - πτήση επιστροφής

  Πρωινό. Πρωινή μετάβαση στον Ναό της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ, όπου θα προσκυνήσουμε το Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως. Ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και προσκύνημα στο σπήλαιο με τα ιερά λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Ποιμένων, στο χωριό των Ποιμένων. Μετάβαση στον λόφο της Σιών, όπου βρίσκεται το Υπερώον, στο οποίο έγινε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά και η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, ο Τάφος του Δαυίδ και το σπίτι του Ιωάννου, στο οποίο εκοιμήθη η Παναγία μας. Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων και στον Πανάγιο Τάφο, για ένα τελευταίο προσκύνημα. Στις 15.00 αναχώρηση για το αεροδρόμιο στο Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων. Πτήση επιστροφής στις 19.20 άφιξη στην Αθήνα στις 21.20. Οι ταξιδεύοντες με λεωφορείο επιβίβαση και αναχώρηση για Λαμία, Βόλο, Λάρισα. Οι ταξιδεύοντες για Θεσσαλονίκη αναχώρηση με πτήση της Aegean στις 23.00 και άφιξη στις 23.55.