Ιταλία - Ελβετία

5ήμερη εκδρομή σε Ιταλία & Ελβετία από την Zafiris Tours

Προορισμός: Ιταλία & Ελβετία


Ιταλία & Ελβετία (5ήμερη Εκδρομή)

Απολαύστε μια εκδρομή σε Ιταλία and Ελβετία από την Zafiris Tours.

 • 1

  Ναύπλιο - Αθήνα - Μιλάνο:

  Συγκέντρωση στο Ναύπλιο και αναχώρηση για αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Μιλάνο .Άφιξη στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για το κέντρο του Μιλάνου όπου θα ξεκινήσει η ξενάγησή μας από το Καστέλλο Σφορτσέσκο το κάστρο που κατά διάρκεια του 16ου και του 17ου αιώνα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα φρούρια στην Ευρώπη και που σήμερα φιλοξενεί αρκετά από τα μουσεία και τις συλλογές έργων τέχνης της πόλης του Μιλάνου. Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας φτάνοντας στην κεντρική Πλατεία του Μιλάνου, την Πιάτσα Ντουόμο, όπου βρίσκετε η μεγαλύτερη εκκλησία της Ιταλίας και τρίτη στην κόσμο. Είσοδος Προαιρετική και ξενάγηση στον καθεδρικό ναό , θαυμάζοντας το κεντρικό χρυσό άγαλμα της Μαντονίνας(Παναγίας).Αφού περάσουμε την περίφημη Γκαλλερία Βιτόριο Εμμανουέλλε φθάνουμε στην Πιάτσα Ντε λα Σκάλα όπου βρίσκεται ένα από τα πιο διάσημα οπερατικά θέατρα στον κόσμο. Η ξενάγηση μας ολοκληρώνετε στο Μουσείο «Λεονάρντο ντα Βίντσι» το μεγαλύτερο μουσείο επιστήμης και τεχνολογίας στην Ιταλίας και είναι αφιερωμένο στον Ιταλό ζωγράφο και επιστήμονα Λεονάρντο ντα Βίντσι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο , διανυκτέρευση.

 • 2

  Μιλάνο - Κόμο - Λουγκάνο:

  Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το μαγευτικό Κόμο χτισμένο πάνω στην ομώνυμη λίμνη. Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης θαυμάζοντας κάποια από τα πολυάριθμα έργα τέχνης όπως το Ντουόμο (Καθεδρικός), η βασιλική Σαντ'Αμπόντιο, η Βίλα Όλμο, τους δημόσιους κήπους με το Τέμπιο Βολτιάνο, το Τεάτρο Σοσιάλ, το Μπρολέττο (το μεσαιωνικό δημαρχείο της πόλης) και τη Κάζα ντελ Φάτσιο. Αν υπάρχει χρόνος σας προτείνουμε προαιρετικά βόλτα με το τελεφερίκ για να θαυμάσουμε από ψηλά τη λίμνη και την πόλη. Στη συνέχεια περνάμε στην Ελβετία όπου θα επισκεφτούμε το Λουγκάνο ένα Ελβετικό κόσμημα. Είναι η πόλη που χτυπά με ακρίβεια Ελβετικού ρολογιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο , διανυκτέρευση.

 • 3

  Μιλάνο - Σεν Μόριτζ(προαιρετικο Νταβός):

  Σήμερα θα ανηφορίσουμε για τις Ελβετικές Άλπεις σε υψόμετρο 1.800 μέτρων , θα επισκεφτούμε το κέντρο των μεγιστάνων Σεν Μόριτζ. Παρουσιάζεται ως το δεύτερο «σπίτι» των πλουσίων και των διασημοτήτων και προσφέρει ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα στον κόσμο .Προαιρετική επίσκεψη στο Νταβός, με το αλπικό τραίνο(μια εξαιρετική διαδρομή, μέσα από δάση, λίμνες και παγετώνες), όπου υπάρχουν ιδιωτικά αεροδρόμια, κέντρο μεγάλων συγκεντρώσεων παγκοσμίως. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο δείπνο, διανυκτέρευση.

 • 4

  Μιλάνο - Λουκέρνη:

  Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το κέντρο της Ελβετίας. Διασχίζοντας το μεγάλο τούνελ του Σαν Γκοτάρντ , με μήκος 18 χιλιόμετρα, φθάνουμε στην κουκλίστικη Λουκέρνη. Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την περίφημη σκεπαστή ξύλινη γέφυρα που η οροφή της απεικονίζει όλη την ιστορία της Ελβετίας , το ιστορικό κομμάτι της πόλης με πολλά μικρά στενά δρομάκια, χρωματιστά ξύλινα σπίτια , τον κήπο των παγετώνων με το λιοντάρι της Λουκέρνης και άλλα αξιοθέατα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο , διανυκτέρευση.

 • 5

  Μιλάνο - Αθήνα - Ναύπλιο:

  Μετά το πρωινό ελεύθερος χρόνος για τα τελευταία μας ψώνια στο Μιλάνο. Συγκέντωση και αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Μιλάνου για την επιστροφή μας στην Αθήνα.Άφιξη στο Ελ. Βενιζέλος και άμεση αναχώρηση για το Ναύπλιο.