Κωνσταντινούπολη

5ήμερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη από την Zafiris Tours

Προορισμός: Κωνσταντινούπολη


Κωνσταντινούπολη (5ήμερη Εκδρομή)

Απολαύστε ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη από την Zafiris Tours.

 • 1

  Ναύπλιο – Κομοτηνή

  Συγκέντρωση και αναχώρηση για Κομοτηνή. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φαγητό & ξεκούραση, φτάνουμε στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 • 2

  Κομοτηνή – Κωνσταντινούπολη

  Νωρίς το πρωί, αναχωρούμε για την Πόλη. Διέλευση από τα σύνορα. Έλεγχος διαβατηρίων & χρόνος για αγορές από τα DUTY FREE SHOPS. Ακόμη μια στάση για καφέ έξω από τη Ραιδεστό. Σίγουρα, μια επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη είναι φορτισμένη με μνήμες και συναισθήματα για όλους τους Έλληνες. Άφιξη και επίσκεψη στη Μονή της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί) με τα θρυλικά μισοτηγανισμένα ψάρια, το αγίασμα και τους τάφους των Πατριαρχών. Ακολουθεί η Παναγία των Βλαχερνών, όπου θα ψάλλουμε όλοι μαζί το «Τη Υπερμάχω», στο ίδιο σημείο που πρωτοακούστηκε. Στη συνέχεια προτείνουμε, καιρού επιτρέποντος, μια μικρή προαιρετική βόλτα με καραβάκι στα νερά του Βοσπόρου. Θα απολαύσουμε τη θαυμάσια θέα της Ευρωπαϊκής αλλά και της ανατολίτικης πλευράς της πόλης, όπως με μοναδικό τρόπο μπορει να τη δει κανείς μέσα από ένα πλεούμενο. Ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα στον κοσμικό πεζόδρομο του Ιστικλάλ, (ο δρόμος του πέρα) που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ξενοδοχείο μας, με το γραφικό τραμ και τα πολυάριθμα εμπορικά καταστήματα, με τα κάθε είδους εστιατόρια αλλά και τα καταστήματα με τα πολίτικα γλυκά. Διανυκτέρευση.

 • 3

  Κωνσταντινούπολη

  Πρωινό στο ξενοδοχείο. Θεοφάνεια σήμερα. Θα παρακολουθήσουμε την τελετή του Αγιασμού των υδάτων κάτω από το Φανάρι που τελείτε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την κλειστή αγορά (καπαλί τσαρσί), όπου θα δυσκολευτείτε να δείτε και τα 4.500 καταστήματα με τα χρυσαφικά, τα δερμάτινα, τα χαλιά, τα αλαβάστρινα και τα είδη δώρων. Σχετική παραμονή και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 • 4

  Κωνσταντινούπολη

  Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πρώτη μας στάση σήμερα ο Ιππόδρομος και η Στήλη των Όψεων, όπου θα έχουμε την εντύπωση ότι ξαναζωντανεύουν οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες της εποχής του Βυζαντίου. Εκεί βρίσκεται ακόμη ο Αιγυπτιακός οβελίσκος και η στήλη του Κων/νου του Πορφυρογέννητου. Ακολουθεί η Αγία Σοφία, ο κολοσσιαίων διαστάσεων ναός, ένα από τα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα όλων των εποχών και σημείο αναφοράς της Χριστιανοσύνης. Θα δούμε όμως και την οθωμανική πόλη. Θα ξεκινήσουμε με επίσκεψη στο Γαλάζιο Τζαμί του σουλτάνου Αχμέτ, με τα περίφημα κομμάτια Ιζνίκ. Στη συνέχεια αν το επιτρέπει ο χρόνος, θα δούμε το ανάκτορο Τοπ Καπί και τη Μονή της Χώρας, με τα ωραιότερα βυζαντινά ψηφιδωτά και τις τοιχογραφίες. Διανυκτέρευση.

 • 5

  Κωνσταντινούπολη

  Πρωινό στο ξενοδοχείο. Προσκύνημα στο Φανάρι, στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο & την Πύλη που απαγχονίστηκε ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε΄. Συγκέντρωση και αναχώρηση για την επιστροφή μας. Περνώντας και πάλι από τη Ρεδαιστό και τους κήπους, φτάνουμε στην Ελλάδα. Άφιξη στην πόλη της Κομοτηνής αργά το βράδυ. Διανυκτέρευση.

 • 6

  Επιστροφή στο Ναύπλιο

  Πρωινό στο ξενοδοχείο, και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στα σπίτια μας με τις καλύτερες αναμνήσεις!